Stąd blisko: do Berlina, Kopenhagi i Sztokholmu. To tu mamy prawie 185-kilometrowe wybrzeże z pięknymi, otulonymi pasem wydm i lasów plażami.
W XV w. port Darłowo stanowił przez pewien czas jeden z ośrodków bałtyckiej polityki. W miejscowym zamku książąt pomorskich wzniesionym przez...
Ja to mam szczęście! W czasie mojego pobytu tu akurat w dniach 25 - 27 maja odbywały się doroczne Dni Kołobrzegu z licznymi atrakcjami. Natasza ma...
Nasze pomorze przemierzam już 15 lat i dlatego coraz trudniej znaleźć nam miejsce, w którym jeszcze nie byliśmy. W zeszłym roku postawiliśmy na pobyt...
W Darłówku i Darłowie byłam parę lat wcześniej, podczas pobytu w Mielnie. Ale był to szybki, kilkugodzinny wypad i może dlatego postanowiliśmy...
Polecam Świnoujście bo jest na tyle duże, że codziennie można w nim odkryć coś nowego. Promenada przy morzu nie jest imponujaca bo dość krótka, ale...
Do Kołobrzegu przyjeżdża się po zdrowie i wypoczynek - tu wakacje trwają przez cały rok. Jednym z atutów miasta jest to, że na długości 11 km ma...
Świnoujście to jedyne uzdrowisko w Polsce położone na wyspach. Jego historia jako uzdrowiska sięga początków XIX wieku. Już w 1826 roku zbudowano...
Pierwszy raz w życiu ferie zimowe spędzaliśmy nad polskim morzem. Tak na próbę. Nigdy wcześniej o tej porze roku tam nie byłam i nie widziałam śniegu...
Po dziesięciu latach wróciłam do Ustki. Nad polskie morze jeździmy nie dla ciepła, tylko z sentymentu. Lubimy chodzić wzdłuż plaży, z miejsca do...
Drugi majowy weekend będzie dla Szczecina niezwykły. W scenerii szczecińskich Wałów Chrobrego odbędzie się 7-8 maja 2011 r. Piknik nad Odrą. Impreza...
Krzywy Las - jest ciekawym pomnikiem przyrody zlokalizowanym koło Gryfina, blisko miejscowości Nowe Czarnowo. Na powierzchni ok. 0,3 ha rośnie tu...
Pierwszy sztych pod transgraniczną promenadę Licząca w sumie 10 kilometrów promenada połączy polskie i niemieckie kąpieliska na wyspie Uznam. W...
Wakacje 2009 spędziłam w sierpniu w Mielnie. Na Mielno padło dlatego, że to nie tylko morze , ale i jezioro Jamno i wiele mniejszych miejsowości w...
W Rewalu spędziłam dwutygodniowe wakacje i jestem tym miasteczkiem zauroczona.Zapewne tam wrócę. Ładne, bardzo zadbane i czyste miasteczko z kilkoma...
Prawdziwą perłą bałtyckiego wybrzeża jest Ustronie Morskie - atrakcyjny kurort leżący w pasie nadmorskim przy trasie Kołobrzeg - Koszalin. Historia...
Najdłuższy wyciąg dla narciarzy wodnych w Europie Najdłuższy w Europie i prawdopodobnie na świecie wyciąg dla narciarzy wodnych otwarto...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Uporządkuj tematy
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Zasady na forum