To kraj kowbojów na Dzikim Zachodzie, to kraj słynnych filmowych scen miłosnych pod wodospadem Niagara. Kto w końcu nie marzył o "zmierzeniu się" z drapaczami chmur w samym centrum New Yorku czy Chicago.
Zakaz palenia na nowojorskich plażach i w parkach W Nowym Jorku w 2003 r. wszedł w życie zakaz palenia w restauracjach i barach. Teraz, prawo...
Park Narodowy Gór Guadalupe znajduje się w południowo-zachodnim krańcu stanu Teksas, obejmując najwyższe partie gór Guadalupe z ich równinnym...
Turystyka zagraniczna przyjazdowa USA będzie się rozwijała w dalszym ciągu, jednak kluczowe okażą się ułatwienia w uzyskiwaniu przez potencjalnych...
Dzień Świstaka, właściwie Dzień Świszcza– doroczne święto obchodzone 2 lutego w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, którego bohaterem jest świszcz...
Lot do New York City z 3 noclegami od 749 EUR <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Przelot z...
Amerykanie, słynący z zamiłowania do niezdrowego jedzenia, powoli rezygnują z fast foodów. Najnowsze dane pokazują, że z roku na rok maleje udział...
Nowy Jork święci triumfy jako turystyczna metropolia. W zeszłym roku miasto odwiedziło ponad 52 miliony turystów. To o 2,1% więcej niż w roku 2011....
W stanie Dakota Południowa, w rejonie Black Hills znajdują się dwie największe rzeźby Ameryki. Mount Rushmore, zwany swiątynią demokracji, to symbol...
Witam Szanownych Forumowiczów! W zeszłym roku wjechałam po raz pierwszy na nieznany mi dotąd kontynent i do nieznanego mi dotąd kraju. Cztery...
Przewodnik Michelin po San Francisco Piąte wydanie przewodnika Michelin po San Francisco, Bay Area & Wine Country 2011 rzuca nowe światło na...
Ma prawie 550 kilometrów długości, a jego szerokość waha się od 200 metrów do 29 kilometrów. Miejscami głęboki jest na 2 kilometry. Tak po krótce...
USA - przewodnik ilustrowany Autor: ***** zbiorowa Wydawnictwo:Pascal , Marzec 2009 Seria:Przewodniki ilustrowane ISBN:978-83-7513-420-9 ...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Uporządkuj tematy
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Zasady na forum